ראשי | רפואה משלימה | אוכל בריא

אוכל בריא


מלפפון (Cucumis sativus)

המלפפון מכיל אנזים בשם ארפסין המשתתף ביצור האינסולין. היות שבקליפת המלפפון נמצא אנזים שעוזר לעיכול התאית ומרבית הויטמינים, עדיף לאכול אותו על קליפתו. ... המשך המאמר

מלון (Cucumis melo)

מוצא המלון מצפון הודו למרגלות רכס הרי ההימליה וגידולו התפשט בימי קדם לארצות הים התיכון ולמצרים. ... המשך המאמר

כרוב הגינה (brassica oleracea)

ברפואה העממית שימש מיץ הכרוב כתרופה לריפוי כיבי קיבה וכנגד מחלות זיהומיות. ... המשך המאמר

כוסמת (Fagopytum esculentum)

הכוסמת היא עשב ממשפחת הארכוביתיים שאינו נמנה עם הדגנים. מן הגרעינים מכינים קמח וגריסים. ... המשך המאמר

כוסברה / גד השדה (coriandrum sativum)

מפירות הצמח מפיקים שמן אתרי המכיל ריכוז גבוה של חומר בשם לינלול העוזר לגוף לייצר ויטמין A. ... המשך המאמר

חומץ תפוחים (malum silvestris)

אין עוד פרי שנקשרו אליו אגדות כה רבות כמו לפרי התפוח בקרב עמים ותרבויות שונות, עובדה המעידה על החשיבות שיחסו לו. ... המשך המאמר

חמניות (helianthus annuus)

חלבוני גרעיני חמניות ושומשום הם החלבונים היחידים ממקור צמחי העשירים בחומצת האמינו מתיונין הנחוצה לבניית רקמת הגוף. ... המשך המאמר

חציל (solanum melongena)

החצילים מכילים חומרים אסטרינגנטים המכווצים כלי דם על כן טובים לריפוי טחורים ופצעים מדממים. ... המשך המאמר

חלב נאקות

חלב הנאקות הוא אחד הגילויים המרשימים ביותר שנעשו בתחום הריפוי הטבעי. ... המשך המאמר

חלב פרה

החלבון העיקרי בחלב נקרא קזאין וגם הוא קשה לעיכול הקזאין מכיל מרכיב המרגיע את מערכת העצבים. ... המשך המאמר

חרובים (ceratonia siliqua)

החרובים עשירים בטאנינים שהם חומרים בעלי פעילות המכווצת ריריות, משום כך הם מומלצים במצבי ליחה ושילשול אצל תינוקות ומבוגרים ... המשך המאמר

חילבה/ גרגרנית יוונית (trigonella foenum-graecum)

צמח החילבה (גרגרנית יוונית) משמש כצמח מרפא מרכזי בקרב יהודי תימן ואתיופיה. ... המשך המאמר

דובדבנים (prunus avium)

הדובדבנים מכילים כמות גבוהה של פלבונואידים המקנים להם את צבעם. הפלבונואידים נוגדי עוויתות, אלרגיה, אנטי דלקתיים, נוגדי ווירוסים, משככי כאב ועוד. ... המשך המאמר

דבש

הדבש עצמו אינו מכיל ערכי מזון גבוהים, אך הודות לריכוז הסוכרים הגבוה שבו ולתהליך של חימצון הגלוקוזה ויצירת מי חמצן, הוא גורם להשמדת חיידקים ועובשים. ... המשך המאמר

ארטישוק (cynara scolymus)

הארטישוק משמש לטיפול בבעיות כבד וכיס מרה הוא מכיל כמות גדולה של סיבים תזונתיים (5.4 ג'), הוא מנקה כבד ומעודד הפרשת מיצי מרה. ... המשך המאמר

אוכמניות(vaccinium myrtillus)

במשך מאות שנים השתמשו באירופה בפרי האוכמניות לטיפול בשילשול, דיזינטריה, טחורים, דלקות בדרכי העיכול וזיהומים בפה. ... המשך המאמר

אגוז מוסקט (myristica fragrans)

עץ המוסקט הוא עץ טרופי שבית גידולו הטבעי הם איי בנדה (איי התבלינים) ומשם התפשט להודו ולארצות המזרח הקדום ואגן הים התיכון. ... המשך המאמר

אבטיח (vulgaris citrullus)

האבטיח נחשב כצמח תרבות עתיק שמוצאו מאזורי הסאוואנות של צפון אפריקה ולראשונה בייתו אותו במצרים ובהודו. ... המשך המאמר

שום הגינה - למה כדאי להכניס אותו לתפריט שלכם

השום הוא אחד מצמחי התרבות והמרפא העתיקים ביותר הידועים לנו ואבדו עקבות מוצאו ... המשך המאמר

כל מה שצריך לדעת על מזון על

מזון על או בשמו הלועזי Super food הינו שם למזונות על היכולים לשפר את בריאותנו ולסייע בריפוי מחלות ובעיות בריאותיות שונות. ... המשך המאמר

לימון מוסיף המון

למיץ לימון היכולת לנקות את הכבד, לשטוף מהגוף את הפסולת וכ- 40% מהצריכה היומית הדרושה של ויטמין C. אז מה אתם אומרים, שווה להכניס פרוסת לימון לסלט? ... המשך המאמר

back 1 2 3 4 5 next סך הכל: 85 מציג: 64 - 84

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן

מדור זה בחסות