מדורי תוכן

ראשי | רפואה משלימה | כל מה שרצית לדעת על... | רשימת חומרים מסוכנים במזון שלא תרצו להכניס הביתה!

רשימת חומרים מסוכנים במזון שלא תרצו להכניס הביתה!

רשימת חומרים מסוכנים במזון שלא תרצו להכניס הביתה! רשימת חומרים מסוכנים במזון שלא תרצו להכניס הביתה!

חומרים משמרים וחומרים מסוכנים אחרים הנמצאים במזון שלנו עלולים לגרום לבעיות בריאותיות רבות. הכנו עבורכם רשימה מפורטת של חומרים משמרים וצבעי מאכל.

לקבלת יעוץ אישי ומידע בנושא, התקשרו עכשיו: 072-2285801


הנה רשימה מפורטת של חומרים משמרים וצבעי מאכל העשויה לשמש אתכם בבחירת המזונות שאתם צורכים. הרשימה הוכנה על פי מידע מה FDA האמריקאי והסוכנות הבריטית לתקני מזון. השתדלו להימנע מלצרוך אותם.

ניטרטים
ניטרטים במזון עלולים לסרטן, לגרום לסוכרת סוג 2, לחץ דם גבוהה, מחלות לב, שבץ, מחלות כליה ומחלות נשימה הנובעות מקושי של הכדוריות הלבנות בדם לשאת חמצן.
הניטרטים נמצאים במוצרי בשר מעובד, נקניקים ונקניקיות.
הם מסומנים על המוצר בתור E-249, E252.
ממומלץ להימנע ממזונות המכילים ניטרטים, במיוחד לילדים ונשים הרות!

מונוסודיום גלוטומט
עלול לגרום ללחצים בחזה, כאבי ראש, חולשה, בחילה, שריפה ועקצוץ בעור ועוד...
מצוי במוצרי בשר מעובד ונקניקים, אבקות מרק, רטבים, תבלינים, שימורים, מזון מוכן ועוד...
חפשו את הסימון E621 או MSG

שומן צמחי מוקשה (שומן טראנס)

עלול לגרום למחלות לב וכלי דם, השמנה, מעלה את הכולסטרול הרע (LDL), מוריד את הכולסטרול הטוב, (HDL), ומוגבל לשיווק בארצות הברית! 
מצוי באופן טבעי במוצרי חלב ובשר (כמות קטנה), אך כשהוא מגיע בצורה סינטטית- כמו במרגרינה, בצקי מאפה מוכנים, עוגות עוגיות, מאפים וממרחים - הוא מעלה את הסיכון לבריאות.
מזון מטוגן מכיל יותר שומן טראנס ולכן העדיפו מזון טרי, אפוי מאודה או מבושל.

צבעי מאכל מסוכנים
עלול לגרום להיפראקטיביות, הפרעות קשבאסטמה, מיגרנות, גרד בעור ועוד. במדינות רבות הורו הרשויות להוציאו מהמזון ולהחליפו ברכיבים טבעיים.
צבעי מאכל מסוכנים ניתן למצוא בדגני בוקר צבעוניים, סוכריות גומי, סוכריות חמוצות, סוכריות עדשים, מרשמלו צהוב וירוק, בצק סוכר וציפויי סוכר מצוירים לקישוט עוגות, ארטיקים צהובים, משקאות ועוד.
העדיפו מוצרים ללא צבע מאכל! או שמכילים צבע מאכל טבעי כמו כורכום E100, שהוא תחליף טבעי לטטרזין.

תוויות צבעי מאכל מסוכנים: צהוב שמש FCF E110, צהוב E104, אדום 122E, אדום אולרה E129, אדום E124 4R , E102

חומצה זרחתית
פוגעת בכליות, מעודדת בריחת סידן מהעצם, פוגעת באמייל השן, ואיבוד מסת שן ולפעילות יתר של בלוטת התריס.
זהו כימיקל שבו משתמשים בתעשיית חומרי הניקוי והדישון ובמשקאות מקטגורית הקולה וברטבים וממרחים שונים.
סימונה E338.

וותרו על דברים אלו למען בריאותכם!

חפשו את חנויות הטבע המוכרות מוצרים ללא תוספות אלו.

מחפש מטפל/ת בתחום? בקטלוג המטפלים שלנו תמצאו את האדם הנכון... לחץ/צי כאן


266 אנשים קראו ושיתפו עמוד זה. שתף עם חברים: Post on Facebook Twitter

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן



עוד באותו נושא:

היפראקטיביות, מיגרנות, הפרעות קשב, השמנה, סוכרת סוג 2, כאבי ראש, צבעי מאכל, צבעי מאכל מסוכנים, חומרים משמרים, חומרים משמרים במזון, חומרים משמרים מסוכנים, רונית תורן, אסטמה, לחץ דם גבוה, כל מה שרצית לדעת על חומרים מסוכנים במזון, הכל על חומרים מסוכנים במזון, חומרים מסוכנים במזון, שומן טראנס, ניטרטים, מה זה שומן טראנס, שומן טראנס מוצרים, ניטרטים במזון, חומצה זרחתית סכנות, חומצה זרחתית, פעילות יתר של בלוטת התריס, לחצים בחזה

תן ציון למאמר זה

0