אוכל בריא


סגולות הריפוי של הסלק - כוכב בריאות אדום

סלק - אדום ובריא. הסלק הוא ירק שורש שגדל באדמה והוא עתיר ויטמינים ומינרלים וערכים תזונתיים חיוביים. ... המשך המאמר

אננס - אננס יתרונות בריאותיים

פרי טרופי טעים עם איכויות ותועלות בריאותיים. ... המשך המאמר

דובדבנים נגד דלקות ומחלות – לדובדבן יש יכולת ריפוי טבעי עוצמתית

דובדבנים ידועים כאחד הפירות החושניים והאהובים ביותר. דובדבנים יכולים גם לשמש כטיפול טבעי למגוון מחלות והוא בעל תכונות בריאותיות מדהימות. ... המשך המאמר

קינמון Cinnamomum Zeylanicum

את הקינמון אנחנו מכירים בכמה אופנים: כתבלין, כמקלות או כשמן. כך או אחרת, מציע הקינמון שפע פעילות תרפויטית שכדאי להכיר: ואם טרם הוספתם את הקינמון לבישול, לאפייה, לכוס השוקו, לחליטה או לסיידר – הרי שזהו הוא הזמן לעשות זאת ... המשך המאמר

אגוז המלך

אגוז המלך מוכר כמזון - על בשולחן הבריא בזכות טעמו המשובח ואיכות המרכיבים התזונתיים שבו ... המשך המאמר

חיים וצמחים – אוֹרֵגָנוֹ

היוונים והרומאים השתמשו בצמח למטהר אווירה שביכולתו למנוע כשפים למינהם ומכאן, הדרך למציאת סגולותיו הקולינאריות והמרפאות הייתה כבר קצרה. ... המשך המאמר

לימון מוסיף המון

למיץ לימון היכולת לנקות את הכבד, לשטוף מהגוף את הפסולת וכ- 40% מהצריכה היומית הדרושה של ויטמין C. אז מה אתם אומרים, שווה להכניס פרוסת לימון לסלט? ... המשך המאמר

חיים וצמחים: בזיליקום - Basilicum

בזיליקה, מילה נרדפת ל-"מלך" כפי שייחסו רופאי העבר תכונות מלכוּת לצמח הבזיליקום מאז המאה השישית לספירה ... המשך המאמר

פֶּרֶג

פרג, משתייך לאותה משפחה שנויה במחלוקת – או שמטורפים על פרג, או שלא סובלים אותו בכלל ... המשך המאמר

תות שדה - Strawberry

בואו ללמוד ולגלות מה יש לתות השדה להציע לנו. ... המשך המאמר

שוּמָר - Foeniculum Vulgare

לשומר תכונות תרפואטיות רבות. הוא משכך כאבים, נוגד דלקת, נוגד זיהום, נוגד עוויתות, משחרר כיווץ – אנטי ספזמוטי, מכייח, סופח גזים ועוד רבות ... המשך המאמר

אפרסמון להמון

מקורו של האפרסמון בדרום מזרח סין, משם התגלגל ליפן וזכה לכבוד גדול. הוא מכיל כמות ניכרת של סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, מינרלים סידן, ברזל ועוד ... המשך המאמר

קישואים כתרופה

קישׁוּ‏א הוא מין במשפחת הדלועיים ונפוץ בעיקר בגני ירק. בנוסף להיותו ירק מאכל, הקישוא יכול לעזור גם בבעיות עיכול, אנמיה, גאוט, השמנת יתר ועוד ... המשך המאמר

מה אתם מעדיפים אבטיח או מלון? על סגולות הבריאות של האבטיח והמלון

למה כדאי לאכול אבטיח ומלון ומהן סגולות הבריאות של האבטיח. ... המשך המאמר

נוגדי חימצון – מזונות עם נוגדי חמצון חזקים

תתחילו להכניס נוגדי חמצון למזון שלכם – זה פשוט וזה בריא ... המשך המאמר

מתכוני בריאות לשולחן החג

מגוון מתכונים לאוכל בריא לארוחת החג ... המשך המאמר

כל מה שצריך לדעת על מזון על

מזון על או בשמו הלועזי Super food הינו שם למזונות על היכולים לשפר את בריאותנו ולסייע בריפוי מחלות ובעיות בריאותיות שונות. ... המשך המאמר

קח פרי ותהיה לי בריא – פירות קיץ

כל כך פשוט להושיט יד ולקחת אשכול ענבים עסיסי ולהתענג מהמתיקות המתפצפצת בתוך הפה – תענוג של קיץ ישראלי וזר, לא יבין זאת.. ... המשך המאמר

תזונה מקררת

אין כמו צלחת מרק מהביל ביום חורף קר, אבל מה עושים כשחם כל כך? מה אוכלים בקיץ ועדיין לשמור על אנרגיות טובות? ... המשך המאמר

החוביזה - חלמית גדולה

ברפואה העממית נהגו להשתמש בח'וביזה למאכל ולריפוי. בעיתות של מחסור, נהגו לקטוף את הח'וביזה על מנת להכין ממנה תבשילים מזינים וטעימים . ... המשך המאמר

המוציא קמח מן הארץ

הקמח הינו מזון בסיסי של האדם משך אלפי שנים וכיום הוא הופך להיות עניין מורכב, כחלק מהאתגר של שמירה על תזונה נבונה לבריאות טובה וחיוניות ... המשך המאמר

חיוכי אוזני המן

פורים מגיע ביחד עם האוזני המן, כמו פסח עם המצות וחנוכה עם הסופגניות. ולצד ההנאה מתגנבות מחשבות כמו "לאכול או לא לאכול?" זה משמין? ... המשך המאמר

Goji Berry – אוכמניית הגוֹג'י

הפעם, נערוך היכרות עם פרי מיובש קצת פחות מוכר אך עם איכויות ששווה לערוך איתן היכרות מקרוב. קבלו בבקשה את פרי Goji Berry – אוכמניית הגוֹג'י ... המשך המאמר

שומר- כלבו של צמח

על השומר מברכים: "שהכל" ואכן הכל בו. נעשה בו שימוש רחב לחיזוק ואיזון מערכת העיכול, טיפול במערכת הנשימה ועוד שימושים רבים ומגוונים. ... המשך המאמר

פטרוזיליה

הפטרוזיליה מחזקת את הגוף, בעיקר לאחר מחלות, מסדירה מחזור חודשי, משפרת תאבון, גורמת להגברת החיוניות והרגשת הרעננות ועוד ... המשך המאמר

בחירת כלים לבישול בריא

בישול בריא כולל מספר היבטים: רכבי המזון, שיטות הבישול וכלי בישול. במאמר זה אתרכז בבחירת כלי בישול ... המשך המאמר

נוגדי חמצון במטבח הביתי

במאמר זה, אשפוך מעט אור לגבי נזקי האוקסידציה, ואנסה לצמצם לכם חלק מההוצאות בבית הטבע על ידי תזונה פונקציונאלית ... המשך המאמר

הקוסמת מפולניה – הכוּסֶּמֶת

אחד המאכלים השנויים יותר במחלוקת היא הכוסמת – יש המתענגים מהמאכל, ויש את אלו שלא מצליחים להבין, איך אפשר להכניס אותו לפה.. ... המשך המאמר

הכוסמת לשובע ולרזון

הכוסמת מכילה סיבים תזונתיים, חלבונים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, מגנזיום, זרחן אשלגן ואבץ. מינרלים המעורבים בתהליכים ביוכימיים שונים בגופינו. ... המשך המאמר

סגולות בריאותיות בחמישה צבעים

אכילת ירקות בחמישה צבעים כל יום חשובה וחיונית להגנת הגוף ולשמירת הבריאות. ... המשך המאמר

תרד (Spinacea oleracea)

מוצא התרד מהאזורים ההרריים של פרס ואפגניסטאן. ... המשך המאמר

תפוח אדמה (solanum tuberosum)

מוצאם של תפוחי האדמה ברמות הגבוהות של פרו ובוליביה שם היוו מזון בסיסי בקרב הילידים. ... המשך המאמר

תירס (zia mays)

התירס היה מזון עמילני נפוץ בקרב ילידי אמריקה הדרומית והצפונית. ... המשך המאמר

תה ירוק (camellia sinensis)

מקורו של הצמח בחבל אסם שבצפון מזרח הודו ומשם השימוש בו התפשט לסין וממנה למזרח אסיה. ... המשך המאמר

תאנים (ficus carica)

התאנים מכילים כמות גדולה של סוכר בשם דקסטרוז ונחשבים כמזינים וכמגבירי אנרגיה. ... המשך המאמר

שמרי בירה

השמרים הם צמחים חד תאיים השייכים למשפחת הפטריות. הם ניזונים ומתפתחים על חומרים ונוזלים המכילים סוכרים. ... המשך המאמר

שמן דגים

שמני דגים עשירים בשומן כגון דג מלוח, טונה, מקרלים, סרדינים, טרוטה וסלומון עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות הנקראות אומגה 3. ... המשך המאמר

שיבולת שועל/ קוואקר (avena sterilis)

זהו אחד הדגנים העשירים ביותר בשומנים ובחלבונים. בגלל תכולת השומנים היא נוטה להתקלקל מהר, על כן מעבדים אותה לקמח ולפתיתים (קוואקר). ... המשך המאמר

שיבה (לענה שיחנית)

הלענה השיחנית הובאה לארץ עם הצלבנים והתאקלמה טוב יותר מצמחי הלענה המקומיים. היא מצויה כיום כצמח תרבות בכל גינה כמעט. ... המשך המאמר

שומר (foeniculum vulgar)

השומר הוא צמח טיפוסי של אזור הים התיכון ונדד עם תהליך ההתפשטות והכיבושים של האימפריה הרומאית ומזרחה להודו. ... המשך המאמר

שום הגינה - למה כדאי להכניס אותו לתפריט שלכם

השום הוא אחד מצמחי התרבות והמרפא העתיקים ביותר הידועים לנו ואבדו עקבות מוצאו ... המשך המאמר

רימון מצוי (Punica granatum)

מוצא עץ הרימון מפרס מהאזור הצפוני הגובל במורדות הרי הקווקז. ... המשך המאמר

קקאו מצוי (Teobroma cacao)

הקקאו למרבה ההפתעה מכיל פנולים בכמות גבוהה יותר מאלה המצויים ביין אדום, פי שלוש מתה ירוק ופי חמש מתה רגיל. ... המשך המאמר

קפה ערבי (Caffea arabica)

הקפה ממריץ את מערכת העצבים הסימפטטית, , מרכז הנשימה, כלי הדם, מרחיב את עורקי הלב ומגביר את פעולת הלב. ... המשך המאמר

קינמון צילוני (zeylanicum cinnamonum)

מוצא הקינמון בסרי לנקה שם גדל כעץ בר. הסינים הכירו בתכונותיו כצמח ממריץ כבר לפני כ 5000 שנה. ... המשך המאמר

ציפורן (Syzygium aromaticum)

הציפורן נחשב למחטא החזק ביותר בין צמחי התבלין ולמשכח הכאבים היעיל ביותר. ... המשך המאמר

צנון הגינה (raphanus sativus)

הצנון הוא גידול תרבותי עתיק מאוד שהיה נפוץ במצרים העתיקה, ביוון, א"י ורומא. ... המשך המאמר

פטרוזיליה (petroselinum)

מוצא הצמח מארצות הים התיכון, היוונים גידלו אותו והשתמשו בצמח בטקסים הקשורים לקבורה. ... המשך המאמר

פלפלת חריפה/צ'ילי (capsicum frutenscen)

מוצא שיח הפלפלת החריפה מאזור נהר האורינוקו בוונצואלה וגודלה בידי שבטי הארוואק עוד לפני 5000 שנה. ... המשך המאמר

פלפל שחור (Piper nigrum)

מוצא שיח הפלפל השחור מאזור קרלה השוכן לחופה המערבי של הודו. ... המשך המאמר

1 2 next סך הכל: 96 | מציג: 1 - 50
חיפוש באינדקס המטפלים - אוכל בריא קטעי וידאו - אוכל בריא

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן