אינדקס צמחי מרפא
- צמחי מרפא
צמחי מרפא – מבוא לצמחי מרפא מערביים וסיניים
צמחי מרפא הם כלי רפואי עתיק ביותר שבשירות האדם ומהווים בסיס לרפואה המודרנית. כיצד צמחי מרפא יכולים לעזור לנו, לעיתים…
לחץ להמשך » - צמחי מרפא
- צמחי מרפא
- אינדקס צמחי מרפא
שיבה (לענה שיחנית)
הלענה השיחנית הובאה לארץ עם הצלבנים והתאקלמה טוב יותר מצמחי הלענה המקומיים. היא מצויה כיום כצמח תרבות בכל גינה כמעט.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
טבק (nicotina tabacum)
המרכיב הפעיל בטבק הוא אלקלואיד בשם ניקוטין הידוע בפעילותו המסרטנת. בגלל פעולתו הרעילה והמזיקה מומלץ לעשות בטבק שימוש חיצוני בלבד.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
תה ירוק (camellia sinensis)
מקורו של הצמח בחבל אסם שבצפון מזרח הודו ומשם השימוש בו התפשט לסין וממנה למזרח אסיה.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
כורכום (Curcuma longa)
הצמח נמצא בשימוש נרחב במזרח ברפואה ההודית והסינית. ברפואה האיורוודית נעשה בו שימוש רב לריפוי דלקות.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
ליקוריש /שוש קירח (Glycyrrhiza glabra)
המרכיבים הפעילים בשוש הם גליצרהיזין וחומצה גליצרטית בעלי פעילות זהה לתרופות הסטרואידיות כגון קורטיזון.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
ערבה בוכיה – לטיפול בכאבים ודלקות
צמח הערבה הוא יעיל נגד כאבים ודלקות כמו אוסטאורטריטיס, כאשר תחילת הפעולה שלו איטית אולם נמשכת זמן רב יותר מהאספירין.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
מליסה רפואית (Melissa officinalis)
מחקרים מראים כי מיצויים מעלי המליסה גורמים להרגעת עוויתות שרירים,טובים כנגד דיכאון, סופחים גאזים ומורידים חום.
לחץ להמשך » - אוכל בריא
בצל הגינה? כל כך הרבה בריאות!
השימוש בבצל היה ידוע בכל התרבויות העתיקות הן במזרח הקדום, במצרים, יוון ורומא והן בסין.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
מרווה רפואית (Salvia officinalis)
המרווה היא אחד מצמחי המרפא הנפוצים ביותר בשימוש בקרב ערבי ישראל. המין הנפוץ ביותר בארץ נקרא מרווה משולשת.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
אבוקדו (persica americana)
עץ האבוקדו גדל בר בארצות אמריקה המרכזית בעיקר במקסיקו ובגוואטמלה וגודל לצרכי מאכל על ידי התרבויות המקומיות.
לחץ להמשך » - צמחי מרפא
איך מכינים תערובת צמחי מרפא טבעית?
בא לכם להכין שמן טיפולי עם צמחי מרפא? קבלו את המדריך להכנה ביתית
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
שמן נבט חיטה
נבט החיטה מהווה כ 2.5% מגרעין החיטה ובעל ערך תזונתי גבוה במיוחד בהשוואה ליתר מרכיבי החיטה.
לחץ להמשך »