מדורי תוכן

ראשי | רפואה משלימה | אוכל בריא | עגבנית הגינה (esculentum lycopersicum)

עגבנית הגינה (esculentum lycopersicum)

עגבנית הגינה (esculentum lycopersicum) עגבנית הגינה (esculentum lycopersicum)

העגבניות עשירות בבטא קרוטן ובויטמינים מקבוצת B ומכילות כמויות ניכרות של מינרלים כגון ברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום ועוד.

לקבלת יעוץ אישי ממני, התקשרו עכשיו: 072-2285875

משמעות השם המדעי שניתן לעגבניה הוא "פרי הזאב האכיל" מוזר לא?! בכל אופן במאה ה16 האמינו שקיימת מחלת רוח בה האדם מדמה עצמו לזאב. מוצא העגבניה ממרגלות הרי האנדים באזור פרו. רק לאחר שנדדה כ 2000 מייל צפונה החלו לגדלה החל מהמאה ה8 לספירה באזורים המשווניים של מקסיקו. קורטז הכובש הספרדי נתקל בעגבניה בשווקי האצטקים בשנת 1520 ושלח דוגמאות מהזרעים לספרד. כעבור שנתיים הזרעים עשו דרכם גם לאיטליה, שהיתה אז תחת שליטה צרפתית ועם השנים נהייתה לסימן ההכר של המטבח האיטלקי. השם הנפוץ tomato הוא שיבוש של המילה האצטקית tomatle שפרושה "הפרי המתנפח". באיטליה כינוה poma di mori "תפוח המורים" (המורים היו השליטים המוסלמים של ספרד עד המאה ה 15). השם השתבש בצרפת ל poma di amore שזה "פרי האהבה". ומאז יחסו לה תכונות לעורר תשוקה.
במשך מאות שנים גידלו אותה באירופה כצמח נוי בלבד, כי חששו שפירותיה מכילים רעל (משפחת הסולניים). בוטניקאים במאה ה-18 דיווחו שהאיטלקים והיהודים בלונדון היו היחידים שהעזו לאכול אותם דרך קבע. רק מאמצע המאה ה 19 העגבניה נפוצה על פני אירופה כירק למאכל. גם בשפה העיברית מכונה העגבניה "פרי העגבים" בעקבות ההשפעה הצרפתית.
העגבניות עשירות בבטא קרוטן ובויטמינים מקבוצת B ומכילות כמויות ניכרות של מינרלים כגון ברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום ועוד. בעגבניות מצוי פיטוכימיקל בשם ליקופן. הליקופן הוא אנטי אוקסידנט חזק ביותר אשר יש לו פעילות אנטי סרטנית. הבישול, או אכילת מחית עגבניות טבעית מגבירים את ספיגת הליקופן בגוף.

אזהרה: ב 100 גרם עגבניות יש כ 8-5 מ"ג חומצה אוקסילית, על כן יש להימנע מאכילתן בכמות גדולה, במקרים של הפרעות בכליות ובכבד. בשימוש בעגבניה יש להסיר את העוקץ כי מכיל ריכוז גבוה של חומרים רעילים (סולניום).

כאב ונפיחות בכף הרגללהצמיד פרוסות עגבניה ולחבוש למשך כל הלילה.

ריח גוף מצחין: לרחוץ את הגוף ולשפשף את העור עם שתי כוסות עגבניות.

שקדים נפוחים ומודלקים: להצמיד לצוואר פרוסות עגבניה כשהקליפה כלפי חוץ, למשך שעתיים.

עיכול חלבונים: לאכול עגבניות קלופות.

דלקת בלבלב (פנקריאטיטיס): לאכול עגבניות קלופות. העגבניות עוזרות לניקוי הלבלב.

פורונקלים: להניח עגבניה על המקום כשהתוך בכיוון הפורונקל ולחבוש למספר שעות.

עקיצות ונפיחות מקומית: להניח עגבניה לחבוש למספר שעות. לעגבניה פעילות אנטי דלקתית ויכולת להפחית גודש ובצקות.

חיטוי מערכת העיכול: לאכול עגבניות מבושלות כמרק במשך יום שלם.

גאוט (פודגרה): לאכול מרק עגבניות במשך יום שלם. העגבניות ממיסות את חומצות השתן ועוזרות לכליות לפנותם.

ליצירת קשר ופרטים מלאים על הלל לרנר

מחפש מטפל/ת בתחום? בקטלוג המטפלים שלנו תמצאו את האדם הנכון... לחץ/צי כאן


שתף עם חברים: Post on Facebook Twitter

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן






עוד באותו נושא:

אוכל בריא, הלל לרנר, עגבנית הגינה, עגבניה, עגבנייה, עגבנייה ערך תזונתי, עגבנייה קלוריות, עגבנייה ויטמין c, עגבנייה לעצירות, עגבנייה לפנים, בטא קורטן, בטא קרוטן בהריון, בטא קרוטן במזון, ברזל, ברזל במזון, ריח גוף מצחין, טיפול טבעי לריח גוף מצחין, נפיחות בכף הרגל, טיפול בנפיחות בכף הרגל, טיפול טבעי בנפיחות בכף הרגל, טיפול לדלקת בלבלב, טיפול טבעי לדלקת בלבלב, חיטוי מערכת העיכול, טיפול לחיטוי מערכת העיכול, טיפול טבעי לחיטוי מערכת העיכול, טיפול טבעי לפורונקלים

תן ציון למאמר זה

0