ראשי | רפואה משלימה | אוכל בריא

אוכל בריא


תזונה מקררת

אין כמו צלחת מרק מהביל ביום חורף קר, אבל מה עושים כשחם כל כך? מה אוכלים בקיץ ועדיין לשמור על אנרגיות טובות? ... המשך המאמר

קח פרי ותהיה לי בריא – פירות קיץ

כל כך פשוט להושיט יד ולקחת אשכול ענבים עסיסי ולהתענג מהמתיקות המתפצפצת בתוך הפה – תענוג של קיץ ישראלי וזר, לא יבין זאת.. ... המשך המאמר

אפרסמון להמון

מקורו של האפרסמון בדרום מזרח סין, משם התגלגל ליפן וזכה לכבוד גדול. הוא מכיל כמות ניכרת של סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, מינרלים סידן, ברזל ועוד ... המשך המאמר

לימון (Citrus limon)

עקב תכונותיו מיץ הלימון משמש כמחטא טבעי של מים ומזון. ... המשך המאמר

מתכוני בריאות לשולחן החג

מגוון מתכונים לאוכל בריא לארוחת החג ... המשך המאמר

חזרת הגינה (armoracia cochleara)

החזרת נחשבת לצמח תרבות עתיק יחסית. היא הייתה נפוצה בארצות דרום מזרח אירופה ומערב אסיה ויתכן שמוצאה מהונגריה. ... המשך המאמר

סגולות בריאותיות בחמישה צבעים

אכילת ירקות בחמישה צבעים כל יום חשובה וחיונית להגנת הגוף ולשמירת הבריאות. ... המשך המאמר

אפרסק מצוי (Prunus persica)

מוצא אפרסק מדרום סין מהאזור הטרופי טוקין שעל גבול בורמה ומשם נדד דרך התרבויות הקדומות לפרס. ... המשך המאמר

חלב עיזים

חלב עיזים קל יותר לעיכול בהשוואה לחלב פרה, כי הוא מכיל כמויות קטנות יותר של חלבון הקזאין. ... המשך המאמר

פטרוזיליה

הפטרוזיליה מחזקת את הגוף, בעיקר לאחר מחלות, מסדירה מחזור חודשי, משפרת תאבון, גורמת להגברת החיוניות והרגשת הרעננות ועוד ... המשך המאמר

Goji Berry – אוכמניית הגוֹג'י

הפעם, נערוך היכרות עם פרי מיובש קצת פחות מוכר אך עם איכויות ששווה לערוך איתן היכרות מקרוב. קבלו בבקשה את פרי Goji Berry – אוכמניית הגוֹג'י ... המשך המאמר

אגוז קשיו(occidentale accardium)

אגוזי קשיו עשירים בשומן (46%) המכיל כמות גבוהה יחסית של חומצות שומן חד בלתי רוויות (68%) ורק 15% חומצות שומן רב בלתי רוויות. ... המשך המאמר

הכוסמת לשובע ולרזון

הכוסמת מכילה סיבים תזונתיים, חלבונים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, מגנזיום, זרחן אשלגן ואבץ. מינרלים המעורבים בתהליכים ביוכימיים שונים בגופינו. ... המשך המאמר

רימון מצוי (Punica granatum)

מוצא עץ הרימון מפרס מהאזור הצפוני הגובל במורדות הרי הקווקז. ... המשך המאמר

שמן דגים

שמני דגים עשירים בשומן כגון דג מלוח, טונה, מקרלים, סרדינים, טרוטה וסלומון עשירים בחומצות שומן רב בלתי רוויות הנקראות אומגה 3. ... המשך המאמר

צנון הגינה (raphanus sativus)

הצנון הוא גידול תרבותי עתיק מאוד שהיה נפוץ במצרים העתיקה, ביוון, א"י ורומא. ... המשך המאמר

סויה (Glycine max)

מוצא הסויה מסין בימי הקיסר שנג-ננג שהכריז על חמישה גידולים מקודשים בניהם קטניית הסויה, האורז, החיטה הדוחן והשעורה. ... המשך המאמר

לפת (Brassica campestris)

מוצא הלפת מסין ומרכז אסיה ובעת העתיקה היה ירק נפוץ שגודל הן במזרח בסין, בארצות המזרח התיכון וביוון, רומא ומצרים. ... המשך המאמר

חמוציות/cranberry (vaccinum oxycoccus)

שיח החמוציות שייך למשפחת פירות היער ונפוץ באנגליה ובצפון אמריקה. ... המשך המאמר

גזר הגינה (daucus carota)

הגזר מגביר יצירת כדוריות דם אדומות. מומלץ בדלקות כבד, מרגיע שילשולים בקרב תינוקות ומונע התפתחות תולעים במערכת העיכול. ... המשך המאמר

סובין

הסובין מכיל בעיקר סיבים לא מסיסים המתפרקים ב 50% על ידי חיידקי המעיים ויוצרים נפח לצואה המאפשרת את דחיפתה על ידי תנועת שרירי המעיים. ... המשך המאמר

1 2 3 4 5 next סך הכל: 85 מציג: 1 - 21

מחפש מטפל בתחום? אינדקס המטפלים והיועצים מבית אלטרנטיבלי
הקלד שם, או לחץ כאן

מדור זה בחסות