אינדקס צמחי מרפא
- ג
ג'ינסנג (Panax ginseng)
סגולות צמח המרפא ג'ינסנג מבוא ג'ינסנג (Panax ginseng), הידוע גם כ"ג'ינסנג אסייתי" או "ג'ינסנג קוריאני", הוא אחד מצמחי המרפא המפורסמים…
לחץ להמשך » - צמחי מרפא
צמחי מרפא – מבוא לצמחי מרפא מערביים וסיניים
צמחי מרפא הם כלי רפואי עתיק ביותר שבשירות האדם ומהווים בסיס לרפואה המודרנית. כיצד צמחי מרפא יכולים לעזור לנו, לעיתים…
לחץ להמשך » - צמחי מרפא
- צמחי מרפא
- אינדקס צמחי מרפא
הדס מצוי (Myrtus communis)
להדס פעילות נוגדת חידקים, אנטי ויראלית, אנטי פטרייתית, מכייחת ומשכחת כאבים ודלקות.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
אניס (pimpinella anisum)
זרעי האניס מעוררים תיאבון, מקילים על העיכול, מכייחים, נוגדי חידקים, נוגדי התכווצויות.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
הל/ קרדמון (elettaria cardamomum)
הל/ קרדמון נחשב כמבהיר את המחשבה, מנקה ליחות ושימש לטיפול בבעיות נשימה ועיכול.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
חינה/כופר (lawsonia alba)
החינה שימשה לצביעת כפות הרגלים והידיים של המומיות החנוטות משום שהמצרים הקדמונים האמינו שכך יתאפשר למתים לעבור לעולם הבא.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
חרדל (brassica alba)
מוצא צמח החרדל באסיה הקטנה, ארצות הים התיכון וחלק מאזורי מרכז אירופה כולל אנגליה.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
טבק (nicotina tabacum)
המרכיב הפעיל בטבק הוא אלקלואיד בשם ניקוטין הידוע בפעילותו המסרטנת. בגלל פעולתו הרעילה והמזיקה מומלץ לעשות בטבק שימוש חיצוני בלבד.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
כורכום (Curcuma longa)
הצמח נמצא בשימוש נרחב במזרח ברפואה ההודית והסינית. ברפואה האיורוודית נעשה בו שימוש רב לריפוי דלקות.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
ליקוריש /שוש קירח (Glycyrrhiza glabra)
המרכיבים הפעילים בשוש הם גליצרהיזין וחומצה גליצרטית בעלי פעילות זהה לתרופות הסטרואידיות כגון קורטיזון.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
מליסה רפואית (Melissa officinalis)
מחקרים מראים כי מיצויים מעלי המליסה גורמים להרגעת עוויתות שרירים,טובים כנגד דיכאון, סופחים גאזים ומורידים חום.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
מרווה רפואית (Salvia officinalis)
המרווה היא אחד מצמחי המרפא הנפוצים ביותר בשימוש בקרב ערבי ישראל. המין הנפוץ ביותר בארץ נקרא מרווה משולשת.
לחץ להמשך » - אינדקס צמחי מרפא
שמן נבט חיטה
נבט החיטה מהווה כ 2.5% מגרעין החיטה ובעל ערך תזונתי גבוה במיוחד בהשוואה ליתר מרכיבי החיטה.
לחץ להמשך »