הדובדבנים מכילים כמות גבוהה של פלבונואידים המקנים להם את צבעם האדום הכהה. הפלבונואידים נוגדי עוויתות, אלרגיה, אנטי דלקתיים, נוגדי ווירוסים, משכחי כאב ועוד ...
המשך המאמר
השומר הוא צמח טיפוסי של אזור הים התיכון ונדד עם תהליך ההתפשטות והכיבושים של האימפריה הרומאית ומזרחה להודו. ...
המשך המאמר
השימוש בבצל היה ידוע בכל התרבויות העתיקות הן במזרח הקדום, במצרים, יוון ורומא והן בסין. כבר בשנים 3200 לפנה"ס ישנו תיעוד של שימוש בבצל. ...
המשך המאמר
הדבש עצמו אינו מכיל ערכי מזון גבוהים, אך הודות לריכוז הסוכרים הגבוה שבו ולתהליך של חימצון הגלוקוזה ויצירת מי חמצן, הוא גורם להשמדת חיידקים ועובשים. ...
המשך המאמר
|